Interclean

INTERCLEAN 2019 v pražském Aqua Palace

24. 10. 2019

Více než 170 hostů dorazilo na 23. ročník konference INTERCLEAN 2019, který uspořádala Asociace prádelen a čistíren v Praze. Tradiční setkání pracovníků a odborníků z oboru prádelenství, čistírenství a půjčování textilu hostil ve čtvrtek 3. října hotel Aquapalace Praha v Čestlicích na okraji hlavního města.

Přednáškový blok odstartovala prezidentka Asociace prádelen a čistíren Lenka Břoušková, která vystoupila s prezentací průzkumu trhu, který si asociace nechala vypracovat na přelomu loňského a letošního roku. Vyplynulo z něj, že české prádelny a čistírny za rok zpracují zakázky za téměř 6 miliard korun.

Výběr přednášejících potvrzoval avizovanou informaci, že letošní INTERCLEAN bude zaměřen na všeobecný rozvoj. To potvrdil prezident Asociace hotelů a restaurací Václav Stárek, který se orientoval na trendy cestovního ruchu jako na obor s prádelenstvím silně spjatý. Současný problém vidí v hledání nových destinací a odlehčení těch stávajících, hlavně přeplněné Prahy a Českého Krumlova. Pohled z praxe přidala Jaroslava Vyskočilová, Dlouholetá lektorka housekeepingu se zkušenostmi z předních českých hotelů vyzdvihovala zejména narůstající poptávku po pronájmu prádla. Za dopoledním programem udělal tečku Rostislav Dvořák ze společnosti Liko-S vyvíjející inovativní ekologická řešení. Návštěvníkům nabídl alternativní řešení ve spotřebě vody, která je v oboru prádelenství a čistírenství základním artiklem.

Tématem letošního ročníku konference byla Magie prádelen a čistíren. V tomto duchu se nesly odpolední workshopy, které si pro návštěvníky letos poprvé připravili samotní vystavovatelé. Premiéru na Intercleanu měla také moderátorka konference Kateřina Nekolná, kterou znají především diváci sportovního kanálu České televize.

Souběžně s workshopy se konalo Kolegium, které je každoročním setkáním členských firem Asociace prádelen a čistíren. Kolegium jako nejvyšší orgán asociace schvaluje zásadní dokumenty týkající se jejího chodu.

Vrcholem přednáškového bloku bylo vystoupení Mariana Jelínka. Bývalý český hokejový trenér, který řadu let spolupracoval s Jaromírem Jágrem, se nyní věnuje mentálnímu koučinku. Mezi jeho svěřence patří například někdejší nejlepší tenistka světa Karolína Plíšková. Jeho přednáška o motivaci v době blahobytu, v níž máme často za cíl peníze a nikoli lásku k práci, měla velký ohlas.

O večerní zábavné vystoupení se postaral trapnomagik Richard Nedvěd známý ze soutěže Československo má talent. Večerní disko měl na povel Dj Martin Hájek.

Na konferenci letos vystavovaly tyto firmy: Lapauw, Christeyns, Pragoperun, CHT Switzerland, Kovoslužba OTS, Primus, Professional Support, Dibella, Bexim Paletten.

Konferenci letos podpořily tyto firmy: Lapauw, Christeyns, Pragoperun, CHT Switzerland, Elis, TZÚ.


Asociace prádelen a čistíren děkuje všem zúčastněným a těší se na příští rok v Brně!

Asociace prádelen a čistíren