Interclean

INTERCLEAN 2018 se uskutečnil v Brně

1. 10. 2018

Asociace prádelen a čistíren uspořádala svoji výroční konferenci INTERCLEAN 20.-21. září 2018 v Brně. Konference INTERCLEAN je pořádána Asociací prádelen a čistíren již více než dvě desítky let a nyní se po roce vrátila opět do Brna. Konference se konala v Best Western International hotelu v centru moravské metropole.

Samotnému konferenčnímu programu předcházelo otevření výstavy a společná prohlídka expozice, na které se prezentovalo celkem 13 vystavovatelských firem z oboru. Konferenční hosté měli možnost získat informace o nových technických a technologických řešeních u dodavatelských firem, stejně jako diskutovat se svými oborovými kolegy zkušenosti z praxe.

V odpoledních hodinách byl slavnostně zahájen konferenční blok, jehož úvodní přestávky se ujal prezident hospodářské komory ČR, pan Vladimír Dlouhý s příspěvkem zaměřeným na rozvoj služeb v rámci České republiky. Po něm následovali čeští i zahraniční přednášející, kteří se věnovali jak oboru prádelenství či čistírenství, tak i tématům týkajícím se osobního rozvoje manažerů. Večerní společenský program byl prokládán tancem, laserovou show, hudbou a samozřejmě dobrým jídlem a pitím.

Druhý konferenční den byl ve znamení odborných workshopů, které reflektovaly problematiku oboru – správné označování textilních materiálů, správné názvy částí oděvů, mikrobiologický monitoring provozu či textilie pro pronájem prádla. Souběžně s workshopy se konalo Kolegium, které je každoročním setkáním členských firem Asociace prádelen a čistíren. Kolegium jako nejvyšší orgán Asociace prádelen a čistíren schvaluje zásadní dokumenty, které se týkají chodu Asociace.

Konference se v letošním roce účastnily opět téměř dvě stovky odborníků z České republiky, Slovenska, Maďarska, Německa a dalších Evropských zemí.

Asociace prádelen a čistíren ČR